François Laurent instituut

Standaard

De eerste ‘gewone’ school op ons lijstje heeft meteen een naam als een klok. Het François Laurent oftewel Laurentinstituut ligt knal middenin het centrum, met een eetzaal met zicht op de torens en een heleboel Gentse middenstandskinderen. hier kweekt men echte Gentenaars! We krijgen een uitgebreide rondleiding en uitleg en krijgen meteen het gevoel dat men hier hard werkt aan een moderne, kindvriendelijke school. Ook hier praatkringen en speelhoeken en het occasionele project, en alles wat je verder nog van een degelijke school zou verwachten. De klassen lijken ook helemaal niet op wat wij ons herinneren van ‘gewone’ schoolklassen: veel gezelliger!

Absolute pluspunten hier:

  • het sérieux dat uit hun aanpak spreekt
  • de uitgebreide en heldere communicatie naar de ouders, al vanop de site
  • de naschoolse opvang. Waarschijnlijk omdat er zoveel kinderen van zelfstandigen, winkeluitbaters,… zitten zijn er zeer ruime opvanguren en is de opvang in het dagverblijf tot in de puntjes verzorgd als verdere uitloper van de school. Kleine groepen, activiteiten, mooie ruimtes, en er wordt duidelijk moeite gedaan om de kinderen ook na de uren zich thuis te laten voelen.

Jammer dat de school best ver weg ligt in vergelijking met enkele anderen, en moeilijk bereikbaar is met de auto, want hier zouden we 100% vertrouwen in gehad hebben. “Gewone” school of niet: maakt dat eigenlijk nog veel uit?

Advertenties

»

  1. (Sorry mijn moedertaal is Engels mij Nederlands schrijven is niet zo goed) Mijn steifdochter gaat naar deze school en terwijl enthusiasme van de mensen daar duidlijk is het is toch en school dat zit veel onder de bar. Je heb ook critique gegeven aan de teunisbloem over hun ouderwets regels voor eten en drank; maar de François Laurent instituut heeft de exact regels daar over.

    Verder daar is niet genough toezicht aan de kinderen, mijn stiefdochetr en haar vriendjes loopt regelmatic rond zonder jas, sjaal of muts in de winter (wij vinden dit uit waneer wij komen naar de school om haar to ophalen) de kinderen brengt regelmatig speelgoed naar school om te wisselen, de kinderen pest elkaar over hun kleneren.

    de les zijn veel vetraagd voor de kinderen van buitenlands afkomst (de meeste kinderen in dit school heeft en ander afkomst) mijn stiefdochetr verveeld zich omdat daar is geen provisies voor haar to stimuleren. In plaats om haar to helpen de school geeft critique tegen onze dat zij slecht gedraged en wij moeten strenger zijn met haar! Ja ouders communicatie inderdaad maar het is meer om zijn probleem aan en ander te schuiven.

    Sorry mijn ervaring is dit is geen goed school en beter en ander zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s