Op Zoek

Standaard

In het Dorp van Vroeger was het makkelijk: je kind ging naar de dorpsschool. Inschrijven was een formaliteit die je afhandelde op de eerste schooldag. Worst case scenario moest je kiezen tussen de katholieke en de gemeenteschool, en meestal lag ook die keuze in je genen gegraveerd.

Not so voor kleine El in Gent, anno 2010. El start in november 2010 met de kleuterschool, en daarom moeten we hem nu aanmelden bij een top tien van Gentse scholen. Eindejaarslijstje om u tegen te zeggen. In een straal van 2 km rond ons huis zijn er zo’n vijftien kleuterscholen. Wij wonen hier nog niet lang en kennen niemand met kinders in de buurt. Good old research gaat dus moeten bepalen waar El de komende 9 jaar elke schooldag naartoe zal moeten, en wie we permissie geven om ons kind mee te “vormen”.

Er is bizar weinig eerste hand info te vinden daarover op het net vond ik. Deze blog is dus eerst en vooral ons persoonlijke en onverantwoord subjectieve verslag van de zoektocht naar de juiste school voor onze zoon, in de hoop dat andere ouders daar ook wat aan hebben.

Daarna zien we wel weer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s